Σχολικό έτος 2020-2021
Μαθητικές κοινότητες:
ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2016-17
Ο ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΩΝ PLEXI FLEXI
ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΛΙΑΔΑΣ Β΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΩΝ ΕΤΩΝ
Οι μαθητές/τριες παροτρύνθηκαν να συνθέσουν χριστουγεννιάτικα δένδρα αξιοποιώντας τα κλαδιά ελιάς που κλάδευε κάτοικος του Στρυμονικού σε γειτονικό οικόπεδο του Σχολείου. Κάθε τμήμα του σχολείου δημιούργησε το δικό του χριστουγεννιάτικο δένδρο με σύνθημα “Υιοθέτησε ένα κλαδί ελιάς και κάνε το δικό σου δένδρο ” και στόχο “Αξιοποίηση και ανακύκλωση υλικών: τίποτα δεν πετάμε”. Επιπλέον, οι μαθητές/τριες συγκέντρωσαν παραδοσιακές συνταγές για γλυκά και φαγητά. Πηγές τους ήταν η μαμά, η γιαγιά, η θεία!
εμψυχώτρια: Κερασνούδη Μαρία, ΠΕ13
Οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν προβολή παρουσίασης και πληροφορήθηκαν για τα έθιμα της Αποκριάς στον τόπο τους και τις διατροφικές συνήθειες αυτής της περιόδου του έτους. Επίσης, συμμετείχαν στην αναβίωση αποκριάτικων εθίμων και σε Αποκριάτικο θεατρικό δρώμενο με τίτλο «Πώς να πούμε το παιδί;» (κείμενα: Σπυριάδου Σ., ΠΕ02, σκηνοθεσία: Κερασνούδη Μ., ΠΕ13)
Οι μαθητές μας, αφού είχαν συγκεντρώσει και καταγράψει πληροφορίες με θέμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ» στο πλαίσιο του μαθήματος της Οικιακής Οικονομίας, παρασκεύασαν εδέσματα και παρέθεσαν το δικό τους μπουφέ με έμφαση στην Υγιεινή Μεσογειακή Διατροφή. Σπιτικά χειροποίητα εδέσματα προσέφερε και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Στρυμονικού.
αποκριά 2011-12, προβολή παρουσίασης
“σ΄ αυτή τη δύσκολη εποχή
χρειάζεται αισιοδοξία πολλή! ” Τεγγελίδου Μ. ,Β2
“Μα δεν ανησυχούμε θα ’ρθει η άνοιξη ξανά” Ι. Φλαμούρη, Γ2
και μπροστά στον ανεκπλήρωτο έρωτα: “κι αν μια φορά αγάπησα και πάλι θ΄ αγαπήσω.” Σαββίδου Χρ., Β2
Ως τρόπος παρουσίασης στην ολομέλεια επιλέχθηκε η δραματοποίηση: Δυο νεαρές κοπέλες, η Ποίηση και η Άνοιξη, επισκέπτονται το σχολείο για να παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Ένας μαθητής τις υποδέχεται κι η γιορτή ξεκινά…
Ποίηση και άνοιξη, μουσική και χορός, αυτοσχεδιασμός και γλώσσα του σώματος, χαρά και αισιοδοξία πλημμύρισαν το σχολείο. Κι όπως έγραψε στο δικό της ποίημα η συνάδελφος μαθηματικός κ. Κ. Καραστογιάννη «γέλασε ακόμα κι ο Θεός». Η δράση εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Ευτυχία προσφέρουμε», αφού η δημιουργία και η έκφραση είναι συστατικά της ευτυχίας.
Εμψυχωτές: Σπυριάδου Σουλτ. ΠΕ02, Κερασνούδη Μαρία ΠΕ13, Μαλέτσκα Ειρήνη ΠΕ11, Αβραμίδης Βασίλειος ΠΕ08
πρόγραμμα εκδήλωσης
του μικρού βοριά
τα τζιτζίκια
Ελύτης-Άξιον Εστί Οπτικοποίηση
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2012-13
Οι μαθητές του τμήματος Γ΄2 των Γαλλικών είχαν τη δική τους συμμετοχή στο Πολιτιστικό Πρόγραμμα που υλοποιήθηκε στο Σχολείο μας κατά το σχολικό έτος 2011-12 με τίτλο «Φιλέω-ω σημαίνει αγαπώ» :
Τα έθιμα της αποκριάς είναι μέρος της ελληνικής παράδοσης. Γι αυτό τα παιδιά του σχολείου μας ήρθαν σε επαφή με αυτά και διασκέδασαν με το γαϊτανάκι και άλλους αποκριάτικους χορούς τόσο στις πρόβες όσο και κατά την παρουσίαση την ημέρα της Τσικνοπέμπτης.
Η ανακύκλωση έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας. Τα παιδιά πρέπει να μάθουν τις ωφέλειες της και να αποκτήσουν οικολογική συνείδηση. Αυτός ήταν ο σκοπός του προγράμματος και πιστεύω ότι πέτυχε σε μεγάλο βαθμό. Τα παιδιά δεν έμαθαν μόνο, αλλά δημιούργησαν κατασκευές από ανακυκλώσιμα υλικά και συγκέντρωσαν τηγανισμένα λάδια που ήταν για πέταγμα.
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2014-15
Εικαστικές Δημιουργίες στο πλαίσιο του μαθήματος Ομήρου Οδύσσεια.
Η σχεδία του Οδυσσέα από τη μαθήτρια Μπάρμπα Ειρήνη, μαθήτρια του Α2΄
Η σχεδία δια χειρός Σιδέρη Σίμου, μαθητή Α2΄
Ο Σίμος φιλοτέχνησε και τις παρακάτω εικόνες αξιοποιώντας τα στοιχεία που δίνει ο ποιητής για τη συνάντηση της Ναυσικάς με τον Οδυσσέα και την εμφάνιση του Τηλέμαχου στην καλύβα του Εύμαιου.
ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ 2015-2016
Εδώ θα αναρτώνται εργασίες μαθητών του σχολείου που γίνονται στο πλαίσιο μαθήματος ή εκδήλωσης
Με αφόρμηση το κείμενο της 4ης ενότητας της Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας η Δόμνα δημιούργησε μια προβολή παρουσίασης (Power Point) διαφανειών εικόνων και σύντομου κειμένου με τις σκέψεις και τους προβληματισμούς της σχετικά με τον πόλεμο και την ειρήνη.
Να τι γίνεται όταν το μάθημα εμπνέει τους μαθητές! Μετά τη διδασκαλία του διηγήματος του ΄Α. Τσέχωφ “΄Ενας αριθμός”, ο Σίμος, μαθητής του Β2΄ και γνωστός “ζωγράφος” του σχολειού μας, προχώρησε στην αναπαράσταση εικόνων του κειμένου που τον ενέπνευσαν. Ιδού το αποτέλεσμα:
“- Δύο μήνες και πέντε μέρες…
– Δύο μήνες ακριβώς… Το ‘χω σημειώσει… Λοιπόν, έχουμε εξήντα ρούβλια. Πρέπει να βγάλουμε εννιά Κυριακές… δε δουλεύετε τις Κυριακές. Πηγαίνετε περίπατο με τα παιδιά. Έπειτα έχουμε τρεις γιορτές…
Η Ιουλία έγινε κατακόκκινη και άρχισε να τσαλακώνει νευρικά την άκρη του φουστανιού της, μα δεν είπε λέξη.”
Άλλη μια μέρα που δεν πρόσεχες, έκλεψε μια καμαριέρα τα μποτάκια της Βαρβάρας. Πρέπει να ‘χεις τα μάτια σου τέσσερα, γι’ αυτό σε πληρώνουμε…