Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Μια ξεχωριστή θεατρική παράσταση από το Μαύρο Θέατρο Θεσσαλονίκης παρακολούθησαν την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου οι μαθητές/τριες του σχολείου μας. Η παράσταση πραγματοποιήθηκε στα Αστέρια της πόλης των Σερρών.

«Ο Ηρακλής και οι άθλοι της ζωής μας» είναι μια παράσταση με πλούσια δράση που εκτυλίσσεται μέσα στη μαγεία του Μαύρου Θεάτρου.
Τα πρόσωπα και οι άθλοι του έργου έχουν το δικό τους συμβολισμό: Ο Ηρακλής είναι ο διαχρονικά αγωνιζόμενος για την ευτυχία του άνθρωπος, που ανεβαίνει στο βάθρο του ήρωα μέσα από το ξεπέρασμα των εμποδίων που του θέτει ο Ευρυσθέας, ο κατώτερος εαυτός του. Συνειδητοποιεί πως τα συναισθήματα κατωτερότητας που νιώθει δεν βλάπτουν μόνο τον ίδιο, αλλά και την οικογένεια του και την κοινωνία και το μέλλον της ανθρωπότητας. Έτσι ξεκινά με το λιοντάρι της Νεμέας, τον άρρωστο εγωϊσμό του, που « κατασπαράζει» τον ίδιο και τους άλλους. Προχωρά στη Λερναία Ύδρα , το τέρας των εξαρτήσεων του, που τον εξουσιάζουν και τον καθηλώνουν σε μια μίζερη ζωή και περνά σε επόμενες μάχες αυτογνωσίας , μάχες που τον απελευθερώνουν και τον εξανθρωπίζουν.

ΚΕΙΜΕΝΟ-ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΦΩΤΗΣ ΣΑΦΟΥΡΗΣ

 

Στον εξώστη, περιμένοντας την έναρξη της παράστασης

 

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design