Συγχαρητήρια στη μαθήτρια του Β2΄ Παπαδοπούλου Αναστασία!

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Συγχαρητήρια στη μαθήτρια του Β2΄ Παπαδοπούλου Αναστασία!

Το άρθρο αυτό είναι αφιερωμένο στη μαθήτριά μας Παπαδοπούλου Αναστασία και στην αξιέπαινη πράξη της να κόψει και να δωρίσει τα μαλλιά της σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.

Η Αναστασία μάς μίλησε για την απόφασή της, τις σκέψεις αλλά και τα συναισθήματα που βίωσε προχωρώντας σ΄αυτή την ενέργεια:

«Πριν λίγο καιρό είδα τυχαία στη τηλεόραση μια διαφήμιση για σαμπουάν που μακραίνει γρήγορα τα μαλλιά. Πρόσεξα πως κάπου εκεί στο πλάνο έγραφε ότι κομμωτές σε διάφορες πόλεις της χώρας δέχονται να κουρέψουν δωρεάν τα μαλλιά κοριτσιών και γυναικών, ώστε να γίνουν περούκες και να δοθούν σε παιδιά που πάσχουν από καρκίνο.  Συζητώντας το θέμα διαπίστωσα ότι και μια γειτόνισσα της θείας μου είχε δώσει τα δικά της μαλλιά για τον ίδιο σκοπό. Τότε άρχισα να το σκέφτομαι πιο σοβαρά και με την παρότρυνση της μητέρας μου πήρα την απόφαση να το κάνω κι εγώ. Δε δυσκολεύτηκα καθόλου σ΄ αυτό. Σκέφτηκα ότι τα καρκινοπαθή παιδιά, λόγω των προβλημάτων υγείας, ίσως δεν ξαναδούν μαλλιά στο κεφαλάκι τους και μάλλον στενοχωριούνται γι΄ αυτό. Η χαρά που θα πάρουν όμως με κάποια περούκα θα είναι πολύ μεγάλη. Ούτως ή άλλως τα δικά μου μαλλιά θα ξαναμακρύνουν γρήγορα!

Αρχικά το νέο μου look μου φάνηκε περίεργο. Αλλά γνωρίζοντας το σκοπό της πράξης μου, ένιωσα πολύ όμορφα. Πρόσφερα κάτι δικό μου σε κάποιον που το χρειαζόταν περισσότερο από μένα!

Γι΄ αυτό προτείνω και στα άλλα κορίτσια του σχολείου μου και σε όλες τις γυναίκες να δωρίσουν τα μαλλιά τους. Είναι μια μοναδική πράξη και χαρίζει ένα πολύ ξεχωριστό και ευχάριστο συναίσθημα!»

Αναστασία Παπαδοπούλου, μαθήτρια Β2

Συγχαρητήρια, Αναστασία! Η πράξη σου σε αναδεικνύει σε ένα ευαίσθητο και αλληλέγγυο παιδί! Χαιρόμαστε πολύ που σ΄ έχουμε κοντά μας και πιστεύουμε ότι έγινες το φωτεινό παράδειγμα που θα ακολουθήσουν κι άλλα κορίτσια!

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design