Απολογισμός ημερήσιας εκδρομής στη Θεσσαλονίκη

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Απολογισμός ημερήσιας εκδρομής στη Θεσσαλονίκη

Την Τετάρτη 20 Απριλίου 2016, στο πλαίσιο της καθιερωμένης ημερήσιας εκδρομής, οι μαθητές των τριών τάξεων του Γυμνασίου μας περιηγήθηκαν στη ρωμαϊκή και βυζαντινή Θεσσαλονίκη με σκοπό να γνωρίσουν τα σπουδαιότερα μνημεία της συμπρωτεύουσας.

Αρχικά ξεναγήθηκαν στον Ι.Ν. του Αγίου Δημητρίου, όπου είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν  τη μοναδική ξυλόστεγη πεντάκλιτη βασιλική και όσα αρχιτεκτονικά μέλη διασώθηκαν από τις καταστροφές και τις ανοικοδομήσεις που υπέστη ο ναός στο πέρασμα των αιώνων. Επισκέφτηκαν και την κρύπτη του ναού, τον υπόγειο  χώρο όπου μαρτύρησε ο Άγιος, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στη Ρωμαϊκή Αγορά, όπου περπάτησαν στην περίφημη ρωμαϊκή στοά και απόλαυσαν την υπαίθρια έκθεση MIRRORS, ενώ παράλληλα είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και τα επιδαπέδια ψηφιδωτά και μάλιστα την αποκάλυψη και συντήρηση ενός σε πραγματικό χρόνο!

Τρίτος σπουδαίος σταθμός υπήρξε η Ροτόντα, που πραγματικά εντυπωσίασε τους μαθητές μας με το κυκλικό της σχήμα, αλλά και με τα πολύτιμα και άριστα διατηρημένα ψηφιδωτά… Η ιστορική μας περιήγηση ολοκληρώθηκε στην αψίδα του Γαλερίου (Καμάρα), όπου οι μαθητές διέκριναν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές παραστάσεις της, στην πλατεία Ναυαρίνου, όπου εντοπίσαμε το Ανάκτορο του Γαλερίου και στον Λευκό Πύργο.

Στη συνέχεια οι μαθητές με τους καθηγητές τους ξεκουράστηκαν σε πολυχώρο της Θεσσαλονίκης από όπου αναχώρησαν το απόγευμα γεμάτοι εικόνες από μια πολυπληθή, ολοζώντανη και ιστορικής σημασίας πόλη!

ΦΥΛΛΟ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ 

Στο εσωτερικό του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στην κρύπτη του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Θεσσαλονίκης

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Στη ρωμαϊκή αγορά

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Μπαίνοντας στη Ροτόντα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Μέσα στη Ροτόντα

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Εσωτερικές όψεις της Ροτόντας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design