Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης “Ομήρου Οδύσσεια”

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης “Ομήρου Οδύσσεια”

Καθηλωμένο το μαθητικό, το εκπαιδευτικό και το βοηθητικό δυναμικό του σχολείου μας παρακολούθησε την τελευταία μέρα του Γενάρη, Πέμπτη 31/1/19, την από κάθε άποψη εξαιρετική θεατρική παράσταση του Μικρού Βορρά «Ομήρου Οδύσσεια», σε σκηνοθεσία Τ. Ράτζου.

Η ευρηματική σκηνοθεσία και το πολύπλευρο ταλέντο των τεσσάρων υποκριτών, που έπαιξαν μουσικά όργανα, υποδύθηκαν, τραγούδησαν και χόρεψαν τους θεούς, τους ήρωες και τα μυθικά τέρατα του εμβληματικού έπους της Οδύσσειας,  μας ταξίδεψαν στα πέρατα του κόσμου, εκεί όπου ο Οδυσσέας βρέθηκε αντιμέτωπος με τους φόβους, το άγνωστο, τον έρωτα και το θάνατο… Και το κορυφαίο διαχρονικό κείμενο για την ανθρώπινη περιπέτεια και την περιπλάνηση της ύπαρξης στο ταξίδι της ζωής ξετυλίχθηκε έντεχνα μπροστά μας διευρύνοντας την ανθρωπογνωσία και την αυτογνωσία μας!

Ό,τι δεν καταφέρνει η συστηματική διδασκαλία της Οδύσσειας στα άβολα μαθητικά θρανία ήρθε να καλύψει η θεατρική αγωγή με την πρωτοποριακή αυτή παράσταση. Με πολλά και διαφορετικά είδη θεατρικής έκφρασης, παντομίμα, παγωμένες σκηνές, ζωντανή μουσική και τραγούδι, με ανεξάντλητη ενέργεια και εκφραστική δύναμη, με νεανική φρεσκάδα και πάθος, με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο οι συντελεστές του Μικρού Βορρά υποστήριξαν εμάς τους εκπαιδευτικούς στο έργο μας, δίδαξαν στους/στις μαθητές/τριές τον μεγάλο επικό ποιητή, ψυχαγώγησαν και χάρισαν μαγικές στιγμές τέχνης και πολιτισμού!

Πριν την παράσταση

Η παράσταση αρχίζει!!!

Οι θεοί στέλνουν τον Ερμή στην Ωγυγία

Καλυψώ

Καλυψώ και Οδυσσέας

Οδυσσέας και Ναυσικά

Φαιακίδα

Στους Κύκλωπες

Στο νησί του Αιόλου

 

Στους Λαιστρυγόνες

Στο νησί της Κίρκης

Η συνομιλία του Οδυσσέα με την μητέρα του στον Άδη

Σκύλλα

Μαθητές και μαθήτριες επί σκηνής

 

 

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design