Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Παρακολούθηση θεατρικής παράστασης

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017 το σχολείο μας πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη, κατά την οποία οι μαθητές/τριες μας παρακολούθησαν μία ενδιαφέρουσα θεατρική παράσταση στη Μονή Λαζαριστών.

Πρόκειται για το έργο «Σε μένα μιλάς;» του Ράινερ Χάχφελντ, το οποίο παρουσιάζεται φέτος από τη Νεανική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, σε μετάφραση Γιάννας Τσόκου και σκηνοθεσία Στέλλας Μιχαηλίδου.

Η παράσταση θίγει με σύγχρονο τρόπο, με αμεσότητα και ρεαλισμό το ζήτημα του εκφοβισμού στο σχολείο και καλεί τους θεατές να προβληματιστούν πάνω σε θέματα όπως  η βία, η  φιλία, η προσωπική ευθύνη, ο φόβος, η  μοναξιά, οι σχέσεις στο σχολείο και στην οικογένεια.

Αυτά τα πολύ επίκαιρα και καυτά ζητήματα καθώς και οι γεμάτες δράση σκηνές κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον καθ΄ όλη τη διάρκεια της παράστασης. Επιπλέον, η εξαίρετη  απόδοση των δύσκολων και απαιτητικών ρόλων, η ευρηματική και αφαιρετική σκηνοθεσία, η μοντέρνα μουσική του dj και το break dance επί σκηνής ενθουσίασαν τους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Σημείωμα σκηνοθέτη

Ένας μαθητής γυμνασίου αυτοκτονεί.

Γιατί; Τί συνέβη;

Ποιοι ευθύνονται;

Διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε το έργο με τον θίασο και κάθε φορά μας αποκαλύπτεται όλο και πιο σύνθετο το τοπίο της βίας, του εκφοβισμού και της αλληλεξάρτησης.

Κανένας μας δεν είναι αθώος. Σπάνια όμως έχουμε επίγνωση της ευθύνης μας.

Κλεισμένοι στα δικά μας προβλήματα δε βλέπουμε, δε συνειδητοποιούμε τον αντίκτυπο της αδιαφορίας και της σιωπής μας. Πνίγουμε και την παραμικρή ενοχή μεταφέροντας την ευθύνη μας σε κάποιον άλλον. Δε ζούμε συνειδητά και με την άγνοιά μας συμμετέχουμε στην αλυσίδα της βίας και την ισχυροποιούμε.

Πίσω από τους θύτες και τα θύματα μοιάζει να κρύβεται η απεγνωσμένη ανάγκη για αγάπη, για αναγνώριση, για σεβασμό, για σχέση.

Όλοι ζητάμε αγάπη. Μόνο που το κάνουμε με λάθος τρόπο.

Στέλλα Μιχαηλίδου   http://www.ntng.gr/

 

 

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design