Πέμπτη 18/4/19: Διατροφή και Υγεία

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Πέμπτη 18/4/19: Διατροφή και Υγεία

Η σπουδαιότητα της σωστής διατροφής για την υγεία μας ήταν το σημερινό θέμα της θεματικής εβδομάδας. Συζητήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα ζητήματα, όπως τα θρεπτικά συστατικά των τροφίμων, το εβδομαδιαίο πρόγραμμα σωστής διατροφής, τα λάθη στη διατροφή μας, η σχέση νηστεία και ευεξίας, το οικολογικό αποτύπωμα της διατροφής, η δίαιτα του μαθητή-εφήβου στη δημοκρατική κοινωνία, τα σήματα στις συσκευασίες τροφίμων. Επίσης, οι μαθητές/τριες του Α2 ετοίμασαν υγιεινές φρουτοσαλάτες.

Το ημερήσιο πρόγραμμα συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε με εντυπωσιακό τρόπο, καθώς είχαμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε το τμήμα Μαγειρικής του Δημοσίου ΙΕΚ Σερρών, το οποίο παρασκεύασε μπροστά στους/στις μαθητές/τριες κρύα υγιεινά πιάτα.

Οι καθηγητές των μαθητευόμενων του ΙΕΚ καθοδήγησαν την παρασκευή, ενώ παράλληλα εξήγησαν στο μαθητικό κοινό τη σημασία της σωστής διατροφής και πληροφόρησαν για τα θρεπτικά συστατικά των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν.

Τέλος, ο Διευθυντής του ΙΕΚ ενημέρωσε σχετικά με τη φοίτηση στο ΙΕΚ Μαγειρικής και τις πολύ καλές επαγγελματικές προοπτικές των αποφοίτων του.

Οι μαθητές/τριες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιασμό, έκαναν ερωτήσεις, έλυσαν απορίες, αλλά και υπέβαλαν εναλλακτικές προτάσεις στην επιλογή των υλικών! Ήταν ένα πανηγύρι διατροφής και υγείας και μια άρτια επιστημονική, παιδαγωγική και καλλιτεχνική παρουσίαση, συνοδευόμενη από μαθήματα επαγγελματικού προσανατολισμού!!!

 

Ευχαριστούμε θερμά το ΙΕΚ Σερρών για την εξαιρετική συμμετοχή του στη Θεματική Εβδομάδα μας!

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design