«Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ… ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΔΩ»

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο «Ο ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ… ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΕΔΩ»

Ένας όμορφος και επιβλητικός πρίγκιπας θυσιάζει τα πλούσια στολίδια του…

Ένα ερωτευμένο χελιδόνι θυσιάζει την ελευθερία του…

Εβδομήντα μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του σχολείου μας και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί τους (Αναστασιλάκη Παναγιώτα, Πεμπέ Βαΐα, Καρδά Αθηνά και Φασούλας Βασίλης) παρακολούθησαν  με ενδιαφέρον τη θεατρική απόδοση του παραμυθιού του Όσκαρ Ουάιλντ από την Παιδική Σκηνή Θεσσαλονίκης,  το πρωί της Δευτέρας 1-2-2016.

Πρόκειται για τη μετάβαση ενός αγάλματος κι ενός πουλιού από μια ζωή ανέμελη – αλλά αδιάφορη – σε μια ζωή προσφοράς – αλλά ευτυχισμένη. Μια σημαντική απόφαση πάρθηκε και η υπέρβαση σημειώθηκε: το άψυχο άγαλμα με τη μολυβένια καρδιά μοίρασε ζεστασιά και ελπίδα σε όσους τα είχαν ανάγκη, με σύμμαχο ένα πρόθυμο χελιδόνι που αψήφησε το κρύο και το χιόνι, ξεπερνώντας την αδύναμη φύση του.

Η ζωντάνια και το κέφι  των πρωταγωνιστών, τα ευρηματικά ενδύματα και σκηνικά σε συνδυασμό με την υπέροχη μουσική, πέτυχαν να μεταδώσουν στους μαθητές του Γυμνασίου μας ένα μήνυμα ανθρωπιάς! Μάλιστα, το διασκευασμένο τέλος του παραμυθιού, αισιόδοξο και όχι μελαγχολικό, όπως συμβαίνει στο πρωτότυπο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, μας έστειλε πίσω στο σχολείο με ένα χαμόγελο ελπίδας και ικανοποίησης…

Ναι, ο ευτυχισμένος πρίγκιπας θα μένει πια εδώ!

Για περισσότερες πληροφορίες:  http://www.paidikiskini.gr/

 

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design