Μια αξιέπαινη κοινωνική δράση, ένα μεγάλο ΝΑΙ στη διαφορετικότητα!

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Μια αξιέπαινη κοινωνική δράση, ένα μεγάλο ΝΑΙ στη διαφορετικότητα!

Από τις αρχές της προηγούμενης σχολικής χρονιάς οι μαθητές/τριες του Γυμνασίου μας αποφάσισαν να προχωρήσουν στη συλλογή πλαστικών καπακιών. Η δράση είχε δύο πολύ σημαντικούς στόχους, αφενός να βοηθήσει ανθρώπους με προβλήματα κινητικά ή κοινωνικής ένταξης και αφετέρου να συμβάλει στην ανακύκλωση απορριμμάτων με όλα τα γνωστά οφέλη που αυτή συνεπάγεται για το περιβάλλον.

Τα παιδιά με ενθουσιασμό και μαζική συμμετοχή κατόρθωσαν να συλλέξουν ένα μεγάλο  αριθμό καπακιών. Το επόμενο βήμα ήταν η παραχώρηση και αξιοποίησή τους. Σ΄ αυτό συνέβαλαν ο Δ/ντής του σχολείου, κ. Ακριτίδης Ηλίας, και η εκπαιδευτικός κ. Πεμπέ Βαΐα, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με το  Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Σερρών «Ηλιαχτίδα».

΄Ετσι λοιπόν σήμερα, Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016, το σχολειό μας με μεγάλη χαρά υποδέχτηκε την κ. Λαμπροπούλου Σουλτάνα, Πρόεδρο του Συλλόγου  «Ηλιαχτίδα».  Η κ. Λαμπροπούλου μίλησε στους μαθητές  για τη λειτουργία και τους στόχους του Συλλόγου και τους ενημέρωσε για θέματα αυτισμού και κοινωνικής ένταξης ατόμων με αυτισμό. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ίδρυση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αυτισμό και την προσπάθεια κάλυψης των λειτουργικών εξόδων του υπογράφοντας σύμβαση με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση ECO GREECE που λειτουργεί ανταποδοτικά. Τέλος, μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς παρέλαβε τις σακούλες με τα πλαστικά καπάκια και ευχαρίστησε θερμά για την απόφαση των παιδιών να στηρίξουν το Σύλλογο.

Κάνοντας πράξη το «κοινωνικό σχολείο» μέσα από παρόμοιες δράσεις ελπίζουμε κι ευχόμαστε  οι μαθητές/τριές μας να εξελιχθούν σε υγιείς και ενεργούς πολίτες και να αναπτύξουν κοινωνικές αρετές και ηθικές αξίες, όπως ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του συλλόγου “Ηλιαχτίδα” ΕΔΩ

Δείτε φωτογραφίες της σημερινής δράσης

p1090054

p1090055

p1090057

p1090065

p1090072

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design