Κηπουροί εν δράσει!!!

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Κηπουροί εν δράσει!!!

΄Ενας μικρός κήπος γεμάτος χρώματα και αρώματα δημιουργήθηκε πριν λίγες μέρες στην αυλή του σχολείου μας!

Οι μαθητές της Γ΄ τάξης Λίτσι Φάμπιο, Σελελματζίδης Άγγελος, Τσαταλπασίδης Παναγιώτης και Τσάτσος Πασχάλης υπό την καθοδήγηση του Διευθυντή κ. Ακριτίδη Ηλία διαμόρφωσαν κατάλληλα ένα χώρο, όπου έσπειραν λουλούδια. Παράλληλα «υιοθέτησαν» για προστασία και φροντίδα όλα τα λουλούδια και τα δέντρα της αυλής.

Πρόκειται για μια δράση πολύ σημαντική στο χώρο του σχολείου και εν γένει στην  εκπαιδευτική διαδικασία, αφού δίνεται στους μαθητές η ευκαιρία  για συμμετοχή, για επαφή με τη φύση και για φυσική δραστηριότητα.  Οι «μικροί κηπουροί» ενημερώνονται από τους συντονιστές/ εκπαιδευτικούς  και αποκτούν  γνώσεις για θέματα που συνδέονται με την αειφορία, όπως οι μέθοδοι καλλιέργειας,  η εξοικονόμηση νερού, η ανακύκλωση, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, αυτή η εργασία των μαθητών για την επίτευξη του κοινού στόχου  της δημιουργίας και της συντήρησης σχολικού κήπου συμβάλλει θετικά στην ανάπτυξη συνεργατικών σχέσεων μέσα στη σχολική κοινότητα. Φυσικά δεν μπορεί να παραλείψει κανείς την αισθητική απόλαυση, την αλλαγή του μικροκλίματος και τη συμβολή στην καλύτερη υγεία που εξασφαλίζει η φύτευση σε οποιοδήποτε χώρο.

Θα θέλαμε λοιπόν να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε θερμά τους Φάμπιο, Άγγελο, Παναγιώτη και Πασχάλη που με μεγάλη προθυμία και άοκνες προσπάθειες δημιούργησαν μια γωνία αισθητικής και δημιουργικής απόλαυσης  στον αύλειο  χώρο του σχολείου μας.

 

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design