Θεματική εβδομάδα 2017-18

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Θεματική εβδομάδα 2017-18

Υλοποιήθηκαν και φέτος, για δεύτερη συνεχή χρονιά, προγράμματα Θεματικής Εβδομάδας σε όλα τα Γυμνάσια της χώρας μας. Στο Γυμνάσιο Στρυμονικού η Θεματική Εβδομάδα πραγματοποιήθηκε κατά το διάστημα 14 έως 18 Μαΐου. Κατά τη διάρκεια της εβδομάδας αυτής στο σχολείο μας διοργανώθηκαν ενημερωτικές δράσεις και ποικίλες δραστηριότητες  σχετικές με τους βασικούς άξονες  «Διατροφή και ποιότητα ζωής», «Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων» και «Έμφυλες ταυτότητες». Στο πλαίσιο της Θ.Ε.  εντάχθηκαν για πρώτη χρονιά και δράσεις “Κυκλοφοριακής αγωγής-οδικής ασφάλειας”.

Οι μαθητές/τριες ενημερώθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν σχετικά με

α) τη διατροφή και την ποιότητα ζωής, τις διατροφικές συνήθειες και επιλογές, τη σημασία της διατροφής κατά την ανάπτυξη

β) την πρόληψη του εθισμού και των εξαρτήσεων, τις αρνητικές συνέπειες του καπνίσματος,  την εξάρτηση από το κινητό, τον εθισμό στο διαδίκτυο και την ανάπτυξη μηχανισμών αντίστασης στις παραπάνω εξαρτήσεις

γ) τις Έμφυλες Ταυτότητες, το διαχωρισμό του βιολογικού φύλου από το κοινωνικό φύλο, τη θέση των φύλων στην ιστορία και τα θρησκεύματα, τα έμφυλα στερεότυπα και την αποδόμησή τους, τη σχέση φύλου και επαγγελματικών επιλογών, τις σωματικές αλλαγές στην εφηβεία και τη σεξουαλική αγωγή

δ) τους βασικούς κανόνες οδικής ασφάλειας, την οδική συμπεριφορά πεζών και οδηγών, τη διαμόρφωση κυκλοφοριακής συνείδησης και συμπεριφοράς, τον προσανατολισμό με πυξίδα και αζιμούθιο.

Αξιοποιήθηκε μία μεγάλη ποικιλία δραστηριοτήτων και παρήχθη πληθώρα  προϊόντων. Έτσι, έλαβαν χώρα συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων, συμπληρώθηκαν ερωτηματολόγια, οργανώθηκαν εργαστήρια, διαδραστικά παιχνίδια και εικαστικές δραστηριότητες, προβλήθηκαν ταινίες και ντοκιμαντέρ με σχετικό περιεχόμενο που πλαισιώθηκαν με συζήτηση και συμπλήρωση σχετικού φύλλου εργασίας, έγινε διασύνδεση με γνωστικά αντικείμενα.

Επιπλέον, το σχολείο μας προσκάλεσε εκπροσώπους φορέων οι οποίοι με τις επιστημονικές γνώσεις και την επαγγελματική εμπειρία τους συνέβαλαν σημαντικά στην ενημέρωση  και υποστήριξη σε σχέση με τα παραπάνω ζητήματα.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διοικητή Α.Τ. Βισαλτίας κ. Μανωλίδη Αναστάσιο και τον Υ/τή κ. Πεταλωτή Γεώργιο  για την ενημέρωση σε θέματα κανόνων οδικής ασφάλειας και οδικής συμπεριφοράς. Ευχαριστούμε  πολύ το Κ. Υ. Στρυμονικού και συγκεκριμένα τον Ιατρό κ. Γκόλια Βασίλειο, την Επισκέπτρια Υγείας κ. Κουκουβίνου, τις Μαίες κ. Σεκέρογλου Ευμορφία και Πάνου Μαγδαληνή για την ενημέρωση  της Α΄και Β΄τάξης σε θέματα σωματικών αλλαγών και σεξουαλικής αγωγής. Τέλος, ευχαριστούμε θερμά την Ιατρό του Κ. Υ. Στρυμονικού κ. Αγαθαγγελίδου Κυριακή, τη νοσηλεύτρια κ. Τοσουνίδου Γαφυφαλλιά και τη μαία κ. Πάνου Μαγδαληνή για την ενημέρωση σχετικά με τα Μικρόβια και το Κάπνισμα.

Ενδεικτικά: φύλλο εργασίας super size me

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

                 φύλλο εργασίας m.Doubtfire

φύλλο εργασίας- στερεότυπα

 

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design