Ημερήσια εκδρομή στη Δράμα

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημερήσια εκδρομή στη Δράμα

Την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ημερήσια εκδρομή του σχολειού μας στην Δράμα. Συμμετείχε σχεδόν σύσσωμο το μαθητικό δυναμικό, ενώ συνόδευσαν οι καθηγητές/τριες: Ακριτίδης Ηλίας, Καραστογιάννη Κατερίνα, Πεμπέ Βαΐα, Αναστασιλάκη Παναγιώτα, Κεχαγιά Ελένη, Τζιντζή Φωτεινή, Ελληνούδης Γιώργος, Ξυλαγκρά Κατερίνα.

Αρχικά οι μαθητές/τριες επισκέφθηκαν το οινοποιείο Λαζαρίδη, σ΄ έναν ιδιαίτερα φιλικό και φιλόξενο χώρο. Εκεί ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκαν σχετικά με την ιστορία, τα κτήματα, τη λειτουργία, τα προϊόντα και το μουσείο του οινοποιείου.

 

Στη συνέχεια μετέβησαν στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Δράμας, όπου στεγάζονται ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Δράμας και τα οποία χρονολογούνται από τη Μέση Παλαιολιθική Εποχή έως την Απελευθέρωση στα 1913. Ανάμεσα σ΄ αυτά ξεχώρισαν τα αρχαιότερα ευρήματα από το σπήλαιο των πηγών του ποταμού Αγγίτη (50.000 π.Χ.), εργαλεία, κοσμήματα και αγγεία από τους προϊστορικούς οικισμούς των Σιταγρών και του Αρκαδικού (6.000-4.000 π.Χ.),  δείγματα της παλαιοχριστιανικής εποχής από τον οικισμό της Δράμας και από τους Φιλίππους, καθώς και μνημεία της βυζαντινής εποχής με πιο χαρακτηριστικά το πέτρινο ηλιακό ρολόι με εγχάρακτες τις ώρες (1069 μ.Χ.) από την περιοχή Παλαιοχωρίου.

Κατά τις μεσημβρινές ώρες, οι μαθητές/τριες και οι συνοδοί καθηγητές/τριες είχαν την ευκαιρία να περπατήσουν και να γνωρίσουν το κέντρο της πόλης της Δράμας και το Δημοτικό Πάρκο και φυσικά δεν παρέλειψαν να γευτούν τις γαστρονομικές δημιουργίες της γειτονικής μας πόλης.

 

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design