Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Ενημέρωσης και Επαγρύπνησης INSAFE (https://www.betterinternetforkids.eu), με στόχο την προώθηση της ασφαλέστερης και πιο υπεύθυνης χρήσης των Online τεχνολογιών και των κινητών τηλεφώνων, ιδίως μεταξύ των παιδιών και των νέων σε όλο τον κόσμο. Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου θα εορταστεί φέτος στις 05/02/2019 σε πάνω από 160 χώρες στον κόσμο.

Το μήνυμα της φετινής ημέρας είναι: «Όλοι μαζί για ένα καλύτερο Διαδίκτυο»

Με αφορμή το σύνθημα διοργανώνεται πανελλήνιος σχολικός διαγωνισμός με στόχο τα παιδιά να αποτυπώσουν τις ιδέες τους για το πώς αντιλαμβάνονται την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων ή πώς μπορούν να προάγουν την ασφάλεια των συσκευών τους, αλλά και γενικότερα πώς αντιλαμβάνονται την ασφάλεια στον ψηφιακό κόσμο.

Παιδιά όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων μπορούν να επιλέξουν ένα από τα θέματα: Προστασία Προσωπικών ΔεδομένωνΑσφάλεια των ΣυσκευώνΑσφάλεια στον Ψηφιακό Κόσμο. Τα παιδιά και οι καθηγητές τους θα δημιουργήσουν πρωτότυπο υλικό το οποίο θα καταθέσουν ηλεκτρονικά σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα.  Το υλικό μπορεί να είναι μια ζωγραφιά/ιές ή μια παρουσίαση ή μια εικονογραφημένη ιστορία ή ένα βίντεο ή ακόμα και μια εφαρμογή αρκεί να είναι πρωτότυπο και να μην εμπίπτει στους νόμιμους περιορισμούς πνευματικών δικαιωμάτων άλλων.

Καταληκτική Ημερομηνία Υποβολής Υποψηφιοτήτων: 20/12/2018

Περισσότερες πληροφορίες: κ. Κεχαγιά και κ. Σπυριάδου

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design