Ζωγραφίζοντας τη μουσική!!!

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Ζωγραφίζοντας τη μουσική!!!

Στο πλαίσιο του μαθήματος της Μουσικής, η εκπαιδευτικός του σχολείου μας διοργάνωσε διαγωνισμό ζωγραφικής για τους μαθητές/τριες όλων των τάξεων με θέμα «Ζωγραφίζω Μουσική», δίνοντάς τους την ευκαιρία να αποτυπώσουν στο χαρτί  τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους για τη μουσική, τα διαφορετικά είδη της, τα μουσικά όργανα και τους μουσικούς δημιουργούς.

Αγόρια και κορίτσια ζωγράφισαν ακούγοντας τις «Τέσσερις εποχές» του Vivaldi, έργο του 1723 και αναμφίβολα το πλέον δημοφιλές του Ιταλού συνθέτη. ΄Ετσι, η μουσική συνδυάστηκε και συνδέθηκε  και με μία άλλη τέχνη και με άλλο γνωστικό αντικείμενο. Η έμπνευση, η δημιουργικότητα και ο ενθουσιασμός οδήγησαν στην παραγωγή πληθώρας καλλιτεχνικών έργων,  τα οποία μάλιστα χαρακτηρίστηκαν από ζωντάνια, πρωτοτυπία, φαντασία, πολλά χρώματα και διαφορετικές τεχνικές.

Στη συνέχεια συστάθηκε επιτροπή αξιολόγησης αποτελούμενη από την καθηγήτρια της Μουσικής, και την κ. Δρίβα, καθηγήτρια των Καλλιτεχνικών. Η επιτροπή, αφού μελέτησε τις ζωγραφιές, λόγω μεγάλης  ποσότητας και υψηλής καλλιτεχνικής ποιότητας των έργων αποφάσισε να απονεμηθούν  όχι από ένα, αλλά επιπλέον βραβεία και για τις τρεις πρώτες θέσεις.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκαν σε ειδική εκδήλωση στις 30 Μαΐου 2017, ημέρα λήξης των μαθημάτων.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού οι διακριθέντες παρέλαβαν τα βραβεία και τα δώρα τους επευφημούμενοι από τους συμμαθητές και τους καθηγητές τους.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τη χορωδία του σχολείου, η οποία ερμήνευσε γνωστά τραγούδια με συνοδεία μουσικού οργάνου.

Συγχαρητήρια σε όλους !!!

Δείτε τις βραβευμένες ζωγραφιές:

Παπάζογλου Αποστολία, Α1

Ποταμοπούλου Δαμιανή, Γ2

Λουλούδα Δήμητρα, Β1

Κοσμοπούλου Μαρία, Γ1

Μπάρμπα Ειρήνη, Γ2

Σαρρή Γεωργία, Β2

Σαρίδου Όλγα, Α2

Σιδέρης Σίμος, Γ2

Χαμουρίδης Θανάσης, Β1

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design