ΕΝΑΡΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΑΡΞΗ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ

Άρχισε σήμερα Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 η υλοποίηση της Θεματικής Εβδομάδας στο σχολείο μας.

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και με τίτλο «Δημοκρατική Συνύπαρξη και Ανθρώπινα Δικαιώματα», η Θεματική Εβδομάδα αποσκοπεί στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της εκπαιδευτικής κοινότητας σε θέματα ελευθερίας από εθισμούς και εξαρτήσεις, έμφυλων ταυτοτήτων και διαμόρφωσης σχέσης με το σώμα, υγείας και διατροφής, οδικής ασφάλειας και κυκλοφοριακής αγωγής, δημοκρατικής κουλτούρας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η πρώτη μέρα ήταν αφιερωμένη στη θεματική ενότητα «Πρόληψη εθισμού και εξαρτήσεων».  Με εμψυχωτές/τριες τους/τις εκπαιδευτικούς του σχολείου οι μαθητές/τριες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν,  να συζητήσουν και να προβούν σε δραστηριότητες με θέμα τον εθισμό στο διαδίκτυο, την ορθή χρήση του κινητού τηλεφώνου, τις συνέπειες του καπνίσματος και της χρήσης αλκοόλ και ουσιών.

Ακολούθησε ενημέρωση για την Πρόληψη Εθισμού και Εξαρτήσεων  από την Ψυχολόγο κ. Κωνσταντίνα Γρέδη και τον Κοινωνικό Λειτουργό κ. Χρήστο Κρυωνά, εκπροσώπους του ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΙΟΓΟΝΩΝ ΟΥΣΙΩΝ Ν.ΣΕΡΡΩΝ  «ΟΑΣΙΣ».

Τέλος, πραγματοποιήθηκε εισήγηση σχετικά με το κάπνισμα με τον τίτλο «Εθισμός και εφηβική ηλικία» από τον ιατρό του ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ κ. Γκόλια Βασίλειο και την επισκέπτρια υγείας κ. Κουκουβίνου Φωτεινή.

Μαθητές και μαθήτριες παρακολούθησαν με αμείωτο ενδιαφέρον, εξέφρασαν απορίες, διατύπωσαν ερωτήματα και απόψεις και είπαν ένα ηχηρό

ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΘΙΣΜΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design