Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΕΘΙΣ

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Εκπαιδευτική επίσκεψη στο ΚΕΘΙΣ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Μαΐου η εκπαιδευτική επίσκεψη της Γ΄τάξης στο Κέντρο Θεραπευτικής Ιππασίας Σερρών (ΚΕ.Θ.Ι.Σ.) στο Ν. Σκοπό.

Το ΚΕ.Θ.Ι.Σ. είναι μια Μ.Κ.Ο. που ιδρύθηκε στις Σέρρες το 2005 με στόχο τη σωματική βελτίωση και ψυχική ανάταση των ΑΜΕΑ. Εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό και ένας σημαντικός αριθμός από εθελοντές ειδικούς σε θέματα υγείας υποστηρίζουν την προσπάθεια του Κέντρου.

Εκεί μπορούν να εκπαιδευτούν στην ιππασία και άτομα χωρίς κάποιο πρόβλημα, πράγμα που αποσκοπεί και στην ενσωμάτωση των Α.Μ.Ε.Α. Ακόμη,  προάγονται προγράμματα σεβασμού προς το περιβάλλον και γενικά πολιτισμού και επιμόρφωσης.

Στο χώρο του ΚΕΘΙΣ μάς υποδέχτηκαν η κ.Σταυρούλα Κυριακοπούλου , φυσικοθεραπεύτρια NDT/Bobath, και η κ. Ταχτσή Ελένη, Γυμνάστρια Ειδικής Αγωγής, τις οποίες και ευχαριστούμε θερμά για την πλήρη και κατατοπιστική ενημέρωση και τη φιλοξενία τους.

Η κ. Κυριακοπούλου μάς μίλησε για τη λειτουργία και τους στόχους του Κέντρου, καθώς και τις θεραπευτικές ιδιότητες της ιππασίας. Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση η πληροφορία ότι το βάδισμα του αλόγου μοιάζει πολύ με αυτό του ανθρώπου και έτσι μεταφέρονται νευρομυϊκά στον αναβάτη με αναπηρία φυσιολογικά πρότυπα βάδισης. Τα πόδια του αλόγου είναι η προέκταση του δικού του σώματος.
«Τα οφέλη είναι σωματικά, ψυχολογικά, κοινωνικά. Εμείς με τα προγράμματα θεραπευτικής ιππασίας, πλησιάσαμε τη φύση, ήρθαμε κοντά στο άλογο γιατί με την ιππασία εναρμονίζονται σώμα, ψυχή και μυαλό…» :    http://www.kethis.gr/

Στη συνέχεια γνωρίσαμε τα άλογα…

επικοινωνήσαμε μαζί τους…

 

ξεναγηθήκαμε στους υπόλοιπους χώρους

και παίξαμε με την ψυχή μας!!!

Συνοδοί Εκπ/κοί: Γκεβρέκη Σοφία ΠΕ05, Καραστογιάννη Κατερ. ΠΕ03, Σπυριάδου Σουλτ.ΠΕ02

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design