Διδακτική επίσκεψη της Γ΄τάξης στο κειμηλιαρχείο και στον Ναό των Αγίων Θεοδώρων

Χωρίς κατηγορίαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Διδακτική επίσκεψη της Γ΄τάξης στο κειμηλιαρχείο και στον Ναό των Αγίων Θεοδώρων

Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 οι μαθητές/τριες της Γ΄τάξης πραγματοποίησαν διδακτική επίσκεψη στις Σέρρες και συγκεκριμένα στο Κειμηλιαρχείο της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης και στον Ιερό Ναό των Αγίων Θεοδώρων.

Στο Εκκλησιαστικό Κειμηλιαρχείο ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο και ήρθαν σε επαφή με τα ιερά αντικείμενα και κειμήλια που εκτίθενται στις τέσσερις αίθουσές του. Θαύμασαν βυζαντινές εικόνες χρονολογούμενες από τον 14ο  έως τις αρχές του 20ου αι., ξυλόγλυπτα, ιερά σκεύη και ιερατικές και αρχιερατικές στολές με σημαντικότερες την αρχιερατική στολή του μακαριστού Μητροπολίτη Σερρών Μάξιμου και τη στολή του Αρχιεπισκόπου και Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου, κατά τη χειροτονία του ως νέου μητροπολίτη.

Στη συνέχεια τα παιδιά επισκέφθηκαν  τον ναό των Αγίων ενδόξων στρατιωτικών μαρτύρων Θεοδώρων, Τήρωνος καί Στρατηλάτου, στο κέντρο της παλιάς πόλης των Σερρών. Εκεί ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν από τον Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο Καϊμακάμη σχετικά  με την ιστορία του ναού, την αρχιτεκτονική, τη διακόσμηση και τα ιερά κειμήλιά του.

Συνοδοί εκπαιδευτικοί: Καρδά Αθηνά (ΠΕ01),  Κόρακα Δέσποινα (Π06), και Τζιντζή Φωτεινή (ΠΕ17.05).

 

 

 

 

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design