Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας αφιέρωμα για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία του Ελληνισμού του Πόντου. 

Η γενοκτονία των Ποντίων  (1916 / 1923), η οποία έχει διαπιστωμένα πάνω από 353.000 θύματα,  αποτελεί μία ακόμη μεγάλη γενοκτονία του 20ου αιώνα μαζί με την Αρμενική και την Εβραϊκή. Η γενοκτονία έχει τις ίδιες ηθικές αναλογίες με αυτές των Εβραίων και των Αρμενίων, δυστυχώς όμως αποτελεί τη λιγότερο γνωστή και περισσότερο αγνοημένη από σχετικούς με τέτοια θέματα εθνικούς και διεθνείς οργανισμούς. 100 χρόνια μετά τη διάπραξη αυτού του στυγερού εγκλήματος, στοχαζόμαστε ότι η Γενοκτονία, υπό τις συνθήκες βαρβαρότητας που τη σημαδεύουν ανεξίτηλα, φέρει όλα τα στοιχεία εγκλήματος κατά της Ανθρωπότητας.

Ο διευθυντής μας,  κ. Ακριτίδης Ηλίας, ενημέρωσε τους/τις μαθητές/τριες σχετικά με τα ιστορικά γεγονότα και ανέγνωσε το μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας,  κ . Προκόπη Παυλόπουλου.

Στη συνέχεια, μία ομάδα μαθητών/τριών παρουσίασαν ποντικά τραγούδια και η εκδήλωσε έκλεισε με τη συμμετοχή μαθητών/τριών που  χόρεψαν στους ποντιακούς ρυθμούς.

Συμμετείχαν:

Μπαλταζτίδου  Ιωάννα: λύρα, τραγούδι

Σιαμπλίδης  Νίκος: βιολί

Θεοδωρίδης Μπάμπης: νταούλι

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design