ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΣΤΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟ!

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΕΝΑ ΚΙΝΗΤΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΣΤΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟ!

Τη Δευτέρα 3 Απριλίου οι μαθητές/τριες του σχολείου μας είχαν τη μοναδική εμπειρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους για το διάστημα με έναν νέο διασκεδαστικό τρόπο εκπαιδευτικής διαδικασίας. Πρόκειται για την παρακολούθηση ταινίας που προβλήθηκε από το Κινητό Πλανητάριο και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοινωνικής δράσης και ευθύνης της κατασκευαστικής εταιρείας Bonatti.

Τι είναι το Κινητό Πλανητάριο; Είναι ένας ειδικός θόλος, μία φορητή φουσκωτή «αίθουσα» με θολωτή οροφή πάνω στην οποία προβάλλονται ταινίες εκπαιδευτικού, επιστημονικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου. Καθισμένα κάτω απ’ τον θόλο, τα παιδιά  παρακολουθούν ταινίες υψηλής ανάλυσης που αφορούν στην εξερεύνηση του διαστήματος.Το κινητό πλανητάριο καθοδηγεί τους μικρούς µαθητές μαγικά σ΄ ένα απίστευτο ταξίδι μέσα στο χώρο και χρόνο, διαπλέκοντας τις αποδείξεις της αστροφυσικής και τις μεταφυσικές αλληγορίες της μυθολογίας σε ένα υπέροχο εκπαιδευτικό παραμύθι!

΄Ετσι, την περασμένη Δευτέρα οι μαθητές/τριές μας παρακολούθησαν την ταινία «Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ»:  Από την εκτόξευση του Σπούτνικ 1, του πρώτου τεχνητού δορυφόρου, μέχρι τις «κινηματογραφικά» συγκλονιστικές προσσεληνώσεις και τις μελλοντικές πτήσεις στο φεγγάρι με ιδιωτικά διαστημόπλοια, ακολούθησαν βήμα-βήμα, την παγκόσμια περιπέτεια που συνοψίζεται στη φράση «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγαντιαίο άλμα για την Ανθρωπότητα».

Η προβολή είχε διάρκεια 41΄και πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Στρυμονικού.

Οι ρεαλιστικές εικόνες, τα υψηλής τεχνολογίας γραφικά, η εξαίρετη μουσική επένδυση και κυρίως το άκρως ενδιαφέρον περιεχόμενο εντυπωσίασαν τα παιδιά που επέστρεψαν στο Γυμνάσιο ενθουσιασμένα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σχολίαζαν όσα είδαν και άκουσαν για το υπόλοιπο της σχολικής τους μέρας !!!

 

 

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design