΄Εκθεση βιβλίου στο σχολείο μας

ΝέαΔεν επιτρέπεται σχολιασμός στο ΄Εκθεση βιβλίου στο σχολείο μας

Ενόψει των Χριστουγέννων και επιδιώκοντας να παρακινήσουμε τους μαθητές μας να δανειστούν και να διαβάσουν εξωσχολικά βιβλία διοργανώσαμε στο ισόγειο του σχολείου μια μικρή  έκθεση βιβλίου. Σ΄ αυτήν συμπεριλάβαμε βιβλία από τη Δανειστική Βιβλιοθήκη του σχολείου, αλλά και από τις ιδιωτικές βιβλιοθήκες των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας μας. ΄Εργα κλασικών και σύγχρονων δημιουργών, περιπέτειες, βιβλία μυστηρίου, χιουμοριστικά και εικονογραφημένα, ιστορικά και επιστημονικά βρέθηκαν όλα μαζί σε μια γωνιά, η οποία ζωντάνεψε μέσα σε λίγα λεπτά. Κι οι μαθητές μας μας εξέπληξαν για μια ακόμη φορά! ΄Ορμησαν κυριολεκτικά, άρχισαν να τα ξεφυλλίζουν, να ψάχνουν θέματα και συγγραφείς που τους ενδιαφέρουν, να ζητούν πληροφορίες και να βοηθάει ο ένας τον άλλον στην επιλογή. Είναι εκπληκτικό ότι την  πρώτη μέρα σημειώθηκε ρεκόρ δανεισμού!

Με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση χαιρετίζουμε την ανταπόκριση των μαθητών/τριών μας και σας καλούμε όλους να ζήσετε τη μαγεία των Αγίων Ημερών που πλησιάζουν συντροφιά μ΄ ένα βιβλίο, η αξία του οποίου είναι αξεπέραστη.

Ας θυμηθούμε το απόσπασμα από τον Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου:

«Το βιβλίο δεν είναι κάτι που έρχεται και φεύγει. Έχει διάρκεια. Είναι ένας φίλος, ένας σύντροφος της μοναξιάς που μένει. Ανήκει στους αιώνες. Μολονότι πολλές φορές το περιεχόμενο του ισοδυναμεί με τόνους εκρηκτικής ύλης και μπορεί να ξεθεμελιώσει πρόσωπα, καταστάσεις, πολιτισμούς, ν’ αλλάξει τη ροή της ιστορίας, να δημιουργήσει, ολόκληρες εποχές, ουσιαστικά είναι ένας συμπεριπατητής χωρίς απαιτήσεις, ένας φίλος που τον επικαλείσαι όταν θέλεις, και τον εγκαταλείπεις όταν θέλεις επίσης, για να τον ξαναπάρεις, ή να μην τον ξαναπάρεις σιμά σου αργότερα. Δεν είναι καθόλου παράδοξο που η γοητεία του παραμένει αξεθύμαστη. Δεν είναι μόνο ένα αναντικατάστατο όργανο παιδείας· είναι και ο πιο εξευγενισμένος τρόπος ψυχαγωγίας. Σήμερα, δυστυχώς, ο διαθέσιμος χρόνος αφιερώνεται αλλού, περισσότερο από κάθε άλλη εποχή. Απομένει ωστόσο αρκετός για το βιβλίο»  

20161209_112253-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

20161209_103436

20161209_112317-%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%ae

© 2017 ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΣΕΡΡΩΝ| ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ: ΣΠΥΡΙΑΔΟΥ ΣΟΥΖΗ | Developed by @kon_Design